Forever Young!
sweet owner

Touch this picca!



Diaries Owner Linkies Stuff

Holla peeps ! welcome to my secret life. Hehe >.< Follow me. Thank you :D


Bigfoots!

Put your CBOX codes here!


Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Your Name
Others:   


She will recover. I believe that.

Assalamualaikum gaissss. Today I wanna post about one of my best friend forever. She is a part of Tojah's group, Nana.

She was in pain for about 3-4 months I think. At first, she told all of us that her something was pain. So, I thought it just sakit yang bebiasa je. But almost everyday she keep repeating the same thing. Then, we told her to go for a medical check up. After dah pegi medical check up, she said doctor will call her parents if something tak kena dengan check up tu.

Then, one day masa memory card aku hilang, I called her to seek the memory card for me. But she was crying. She said doctor called her parents and her parents in their way to hospital. She was crying badly. Its a coincidence lah I called her time tu. So, aku pun bersiap and pergi sekolah semula, to seek the memory card and to keep her calm. I cant see her crying.

After that, her pain getting worst. Its bleeding! Memula sikit je bleeding but makin lama makin banyak darah keluar. Everytime darah tu keluar, she was like dying inside to deal with the pain that she had to face. Lagi merana tengok kalau nanah keluar sekali masa bleeding. And, setiap kali tu jugak dia akan menangis. Pernah sekali tu, aku macam biasa ah buas dalam kelas. Dia duduk bersandar dekat dinding belakang kelas. Lepastu dia panggil aku. She said, "Ila, come here. Duduk sini, jangan buas sangat.". Then, "Pegang tangan Nana. Kalau sakit jangan menjerit tau." Pastu dia mula cengkam tangan aku kekuat untuk tahan sakit time bleeding tu. Aku macam nak menangis. I felt like useless everytime see her in pain but nothing I can do to reduce it.

She terpaksa diet sebab doktor suruh. She cant eat nasi, seksa untuk kami tengok dia macamtu tbh. So, after a few weeks, she looks like had recover time spm tu. She getting well. But, unfortunately recently she told us that she is in hospital and doing chemo. She had cancer stage one. Ketaq tangan aku time tu. Cancer weh. Bukan benda memain. We never expect this would happen to her. She is a happy go lucky girl and always smile all the time. Hm.

Naaa, I know that it is not easy to face it all alone. I cant even hug you right now to keep you calm. I heard that chemo tu menyeksakan. Menyakitkan. But please, bertahan tau? You need to recover as soon as possible! We have a lots of plan yang belum dibuat termasuk overnight at your house. So please get well soon. I know you're strong. I know you can face all of these. God gives you this test because He loves you so much. You have to be strong because semorang sayang hang weh. You will recover, believe in yourself. Cancer stage one usually still can recover. I believe you can! Sorry cant be by your side when you have to face this pain alone. Im sorry for being useless. I love you so much, Naa ❤


2014 life.

Assalamualaikum, wiwittt :* hahaha tetiba.






Dah lama sangatt aku tak jengah blog ni. Nak taip tapi malas, tu laa malasah paling besar yang aku hadapi. Kononnya laa. Hahaha.

Now, aku adalah budak aliran sains tulen. Wuuu dengar macam hebat je. Macam je, sebenarnya tak pun. Langsung tak *smirk*. Dugaan masuk form 4 agak mencabar laa. Memang mencabar pun. Kenapa aku rasa ayat aku macam kelingan ahh? Emm -.- Hw banyak, latihan choral, dah laa balik lambat, sepuluh subjek, aku tak suka akaun, aku rasa macam nak sangat sangat drop akaun, aku tak penah lulus addmath lagi. Semua ni kedengaran ngeri kan? Seramshit.

Well, ini lah yang dinamakan DUGAAN. Aku ni dahlaa bercita-cita nak jadi budak medic. Haa mampus aku lepasni. Dahlaa aku tak berapa gemar bio, lagikan mau ambik medic. Lawak apakah yang sedang aku buat ni? Hmmm. For now, aku prefer chemist than bio. Bio than physics. Oh maiii. Aku memang tak suka mengira sebab otakku bukan dicipta untuk mengira #faktabuatsendiri kahkah. Addmath tu sebenarnya aku faham, bila buat latihan aku rasa senang je. Tapi soalan yang keluar exam tu buatkan aku rasa nak gigit meja time hekzem dijalankan.

Aku tak pasti laa sama ada aku boleh dapat 9A ke tak. Eh lagi satu subjek mana? Aku dah nawaitu untuk dropkan subjek akaun. Bahahaha. Andainya aku mampu sumbat semua ilmu tu dalam otak pink aku yang kiut lagi miut ni. Andainya................. hm.

Tapi, the best thing is aku dengan geng aku satu kelas. Horeyyyy! *kibar bendera*
Kiranya kami lalui kesengsaraan yang samalaa. Cehh, ayat mau power bak hang. Aku sebenarnya tulis entry ni tanpa arah tuju, sebab tu dia merepek banyak sikit wakakaka. Di sini gua pasang nawaitu nak upload gamba gua and the gang selfieeee. Dengar macam bagus je. Macam je laa. Agak membajet tapi who cares? Live your life lah. Hidup sekali je, enjoy ah beb! tapi jangan sampai lupa agama. Itu tidak bagusssss. Silalah menatap gamba kitorang time bila tah tapi yang pasti tahun ni. Ekceli tujuan aku upload kat sini sebagai draf je. Di sinilah terletaknya kenangan teenager aku. Miahaha.

We assume our group name as 'The 4 Bebaners'.

We Are One!

They're my precious love. I'm so afraid to lose them T-T

Ni lah manusia yang paling suka bububuli aku disebabkan sikap annoying aku yang terlampau. Kahkah! Tapi dia ni lah jugak kawan gaduh aku, sembang merapu meraban, sembang pasal korea, kawan tidoq dalam kelas sesama, tiru hw sesama. Eh? haha :p Tak sangka dah 3 tahun dengan dia. Cehh, macam aku bercinta dengan dia pulak. Oh no! Gaaaahaha.


The 4 Bebaners always cheering my live. Make me laugh like an insane girl. Hahaha. They are part of my soul. Love ya.



SAYA SAYANG BESTIES SAYA.


#The truth. Lol.


p/s: kalau aku rajin, nanti aku cita pasal budak kelas aku pulaks. Kboii gang!

Second last day school as Lepasan PMR 2013.

Assalamualaikum, heyya!




 Harini aku nak setorii pasal second last day school. bahahah. Bapak ahh, dah lama kott cita tuu :3 tapi apakan daya, tenet kena potong sama appa =w= haehh.

Okay, first2 datang sekolah, kena duduk kat surau. Bosan bosan~ hahaha. Kami duduk kat luar surau, nak pegi tepi padang tapi takut pengetua marah sebab pengetua dah warn awal-awal. Tapi, fahamlah bebudak form3 ni ketegaq sikit, kami gagah pi jugak kat pokok besau tepi padang tu. wahaha.

Nana kena buli angkat beg depan surau xD ahahaha.


 Atie with the hamper pertandingan wau :3


Kami duduk dekat court bola tampar. Kami main truth or dare lagi. Hahaha. Tapi kali ni memang gempak punya ahh (Y) Kami duduk membentuk satu bulatan. 9 orang main kalau tak silap aku. Ramai woo. Kami pun memulakan permainan. Guna ranting kayu untuk tentukan giliran sapa. Truth boleh pilih 2 kali jea. The rest kena ambik dare jugak~

Orang first yang kena ialah Nana! hahaha. Dia pilih dare. Kami pun pakat pilih cabaran untuk dia. Then kami decided untuk suruh dia pi dekat tengah2 padang then jerit "I love you" kuat2 sampai kami dengar. Dahlaa ada budak laki dekat astaka. Sure malu. Hahaha. Untuk Nana punya dare, aku tak sempat ambik gamba :( Huhu. 

Orang kedua ialah aku sendiri -.- Aku pilih dare. Tau tak apa aku kena buat? Diorang suruh aku menari chicken dance 5 kali depan puak2 kat bawah ni! Bapak ahh. Gila malu siott. TAPI aku bertuahlaa sebab diorang tak tengok sangat. wehehee. Dan, untuk dare aku jugak takda gamba =w=



Orang ketiga ialah Huda. Dare dia kena jalan itik depan puak-puak yang aku kena menari chicken dance tadi. Siap kena buat bunyi "kwek kwek" lagi. Hahaha. Kat situ ada pakwe/crush/ex dia. Haaa, aku taktau apa status laki tu untuk dia. Depa ex tapi macam kapel. Idk laa~







Aleleee, comeikan itik ni? kwek kwek! :v hahaha.


Orang seterusnya aku tak ingat sapa. Hahaha, so aku taram je laa eh. Okay, now Farah. Dare dia macam Nana jugaklaa. Kena pegi tengah padang then jerit. Tapi ayat dia beza sikit. "LH, I crush on you!". Tulaa ayat yang dia kena jerit. LH tu crush dia dekat sekolah. Hehew :3
Gamba tak jelas sebab zoom. Hahaha, henpon bengong :3


Turn Najihah. Yang ni gempak. Dia kena lamar orang laki yang kitorang tentukan. Kitorang pilih Zamer. Hahaha. Sumpah kelakarrr!
Zamer larii. Mehmehmeh.






 "Sudikah awak menjadi raja hidup saya?" - Najihah.
"Taktau, aku tak kenai hang" - Zamer.

Hahaha. Serious ngekek kott. Padahal diorang ni dulu rapat jugak. Sampai hati jea Zamer cakap macam tuu~ Hehee. Pape pun, Najihah daebak! berani woo.

  
Yang seterusnya, Izzatie. Dia pun macam Farah jugak, kena jerit. "Mat tong ngapngap, I love you" ayat yang harus dilaungkan. Sure malu sebab bebudak laki banyak kat astaka. Muahaha.
Nampak blurr ja dia kat tengah padang tuu xD ehee


Next is Amirul a.k.a Mat tong. Dia ni kena jalan catwalk sampai tiang gol then kena buat model. Hahaha. Model tiang gol !
Catwalk yang tak menjadi, bahaha.



Model tak bertauliah :3 kahkahkah.


 Mimi's turn now. Dia kena pura-pura jadi orang gila depan astaka. Tepi astaka ada ramai jugak budak laki. Malu maluu. Kehkehkeh.


"Bagi balik anak akuu!" Mimi jerit kuat-kuat then tetiba dia meroyan. Hahah, dia terkam aku yang dok kat depan diaa -_-


 Dah macam nak jampi orang jeaaa :3 muahaha.


And, calon terakhir si ayu dan baik Atiffah! Dia just kena buat gwiyomi depan astaka jea. Untung untung! hehehe.





 Comei lewls. Hahaha ;)


After sesi main game, kami makan maggi berjemaah. Best! Hehee. Then, kongsi hadiah hamper wau tu. Makan sesama. Eratkan silaturrahim ;) mihmih. Lepas habiskan mee maggi tu, kami main campuq-2 kuah then pas2kan suruh minum sorang sikit. Ni ayaq dangdut bak kata Farah. Bahaha, tapi not bad laa rasa diaa~





 Lepas mengenyangkan perut, kami lepak2 tepi padang tuu. Then geng laki form4 maii duk situ pulak. Peritt lorh. Kalau dok main ja takpa laa, ni mulut dok mengata. Haehh. Kami pun pi tempat lainn, dan lepak sat, snap gamba sekali.




 Habeh2 ja tangkap gambaq nii, Huda nampak semua orang yang duduk kat astaka teraboq larii. Huda kata pengetua maii. Mampuih dah weyh! Aku pun tengoklaa orang kat astaka. Sebijik macam lari time Cikgu Rosli kat kantin haritu, sumpah lawak! Tapi, kami semua sembunyi belakang pokok besaq hujung padang. Tadak sapa nampak. Then kami decided nak lari masuk surau. 

Kami lari pastu sembunyi belakang pokok besaq lagi dekat dengan budak form4 main. "Haa, lari kaihh. Cikgu tak nampak tu" Ada sorang budak form4 tu bagitau. Aku usha laa, tengok2 Cikgu Saleha, bukan pengetua. Tapi, cikgu Saleha pun kemain garang woo! Jangan buat main. Dia cikgu sains aku, aku tau lerr~

Cikgu tengah halau budak kat depan surau. Line clear! aku pun lari pi belakang surau kemudian masuklah beta dalam surau. Aku baring dalam surau sambil dengar lagu. Bosangg =w= Akhir-akhir sekolah ni laa baru rasa syok jadi budak lepasan PMR :')


Hahaha, panjangggg! Kbaiii. Thanks bacee :* heheee.


Today at School. Awesome!

Assalamualaikum and haiii bebeh :D eh? hahaha.




Now aku tengah takda mood disebabkan aku baru habis mengamuk dekat adik aku. Sampai jari aku berdarah. Okay, aku taktau aku baling apa actually. Aku kalau tengah mengamuk memang akan baling barang -.- Aku memang tak ketahuan punca lewlssss. Tapi takpalah, aku nak menggagahkan diri menaip post pasal today at school. Awesome!

Time pepagi tu, aku cari Anis then tak jumpa. Haehh, dah agak dia tamaii sekolah. Kami semua berkumpul dekat kantin, cikgu nak bagi hadiah apatah. Aku tengok jea larh. Then pengetua suruh masuk kelas. Ni yang tak besh! Hahaha. Kami duduk dalam kelas buat apa eh o.o lupa pulak xD

Time pukul 10 kitorang nak pergi kantin, rehat awal maaa. Then ada cikgu Rosli *cikgu disiplin* pulakk. Cikgu Rosli halau semua orang. Teraboq kami larii. Kami pun duduk laa dekat pondok tepi makmal. Then sapa punya idea cakap nak main hujan. Mimi dengan aku pun lari main hujan dulu, followed by the others. Hahaha. Then baru perasankata kak form 4 yang duduk dalam makmal tengah usha kitorang -.-

"tadi time hujan aku ngan kawan2 aq pi mndi kat stu. gelak2 memang best. mai2 kak form 4 usha laqi terus ahh.maluuu ja >.< tp tetap best :3" - @zatie_ahmad

"Hujan dekat sekolah,we the bebaners lari pi main hujan. Kata nak main seminit,takdan seminit dah aihh,teraboq lari kes kena usyaaa." - @SitiNurSalimi

But, benda paling kelakar is, semua orang tunggu tepi kantin disebabkan cikgu Rosli ada kat kantin. Nak rehat awaii pun takboleh. Haehh, ni semua makcik kantin punya pasai -..- Me and the gang pun tunggu tepi kantin jugak. Memang ramai gila orang kat situ. Then, cikgu Rosli dah jalan nak masuk bilik guru, semua orang pakat lari. Semua orang yang tunggu dari semua arah pulak tu. Semua muka cuak. Bahahah xD Apakk kelakar kott! Aku pun naik tangga V, tunggu tepi koridor. Then nampak cikgu lalu, semua pakat tunduk sembunyi. Hahah. Cikgu dah macam hantu jea kan? :p

"Best main tuk cak tuk cak dengan pak li. Kes keluaq rehat awai sangat. Semua orang berlakon pi tandas la,baca dekat papan kenyataan la. Chuu" - @SitiNurSalimi

"Bukan nak kata apalah,kami pelajar sekolah SMKTAM memang pelakon terhandal. Serius tak tipu!!! Dari form 1 sampai form 6,percayalah." - @SitiNurSalimi

Lepas rehat, kami masuk bilik ERT. Harini kelas 3KAB2 nak masak pizza. Walawehh! Aku, Farah, Huda dan Nana turut menjoinkan diri. Ayat apakah itu? Hehew :3 Mirul pun join. Dia sorang ja laki kat situu :p Kami memula masuk bilik ERT tu bukannya membantu pun. ngahaha. Kami main game 'TRUTH OR DARE!" hahaa. best kott. so we alls dah tau rahsia diorangg xP Kalau dare pulak, kena makan makanan yang nak buat pizza punya uh. Kitorang akan tentukan yang mana diorang akan makan.

Bahan untuk diletakkan dalam pizza yang kitorang buat game bagi pilihan 'dare' :3


The sad moment is, aku kena makan cendawan tu -.- Nahaiii, dahlaa kena makan 2, kena kunyah 40kali pulak. Paittttttt amat woiii. hahaha. Kalau truth satgi, soalan yang pelik2. Pape pun, best sangat! Tengah best-best main, cikgu suruh basuh tray. Aku pun dengan rajinnya pi basuh -..- Lepas basuh aku ambik doh sapa atas meja. Muahaha. Aku dah malas taip, korang tengok jea laa gambar kat bawah nii :3

Pizza Farah, Mirul and me sebelum dimasukkan dalam oven :3 Tebaii idok? nampak dak ketamakan kitorg disitu? :p


Menunggu giliran untuk masukkan pizza dalam oven.


Pizza Jieha and Munira yang tinggi menggunung :3


Our pizza after dah siap :3


Mimi and Atie punya pizza, nipis ajaa.



 Mine ;3 ehee. Haku dah reti masak pizza. Sapa nak maii ambik jadi bini pun bolee :p bahaha.


Dengan ini habislah sudah gamba pizza. Sekarang, gamba manusia pulaks ^^

Mimi and Atiee. :D


Then again. cute! eheee >< 


Kawan menggila ku. Hahaha :{D


Mimi, Farah and Atie. ^^


Mimi and Wanie. 


After selesai masak pizza and makang, we olls pergi masuk kelas. Main ABC yang kena tampaq tangan tuu. Alaaa, takkan taktau kott. Hahaha, lantak pi kat hang laa kalau taktau :p Heeee. Di akhir permainan, aku muncul sebagai juara. Yeayyy! *bangga. Muahaha. Akhir kata, harini memang ohsem. Kepada awekku Anis Cuyaa, hang rugi tamaii -.- aku tunggu hang mai esok kalau dak, aku maki hang setaun :p *kejamm*

 Kbye Uolls! Hehee :*



|